Ramon: 06 250 359 31

Ramon: 06 250 359 31

Stuur een E-mail
Alle HSB diciplines zijn hier zichtbaar.

Wat is houtskeletbouw [HSB]

Houtskeletbouw is het toepassen van een houten skelet/geraamte bij de bouw van een huis.
Op dit houten skelet van stijl- en regelwerk zijn constructieplaten bevestigd. Hierdoor ontstaat een geheel van constructief stevige wanden. Tussen het stijl- en regelwerk wordt isolatiemateriaal aangebracht. De populairiteit van HSB is in Nederland enorm toegenomen.

Een prefab houtskeletbouw-woning is net zo flexibel af te werken als een traditionele woning. Ook qua brandveiligheid en geluidsisolatie voldoet een houtskeletbouwwoning aan de gestelde eisen van het bouwbesluit. Verder leent houtskeletbouw zich uitstekend om bijvoorbeeld ecologisch te bouwen.

Maak een afspraak

Deze video bevat audio. Klik op het luidsprekertje in balk van de video om audio aan te zetten.

Deze video bevat audio. Klik op het luidsprekertje in balk van de video om audio aan te zetten.


De werkgebieden van Aannemersbedrijf Holkenborg Boomkamp

werkgebieden werkplaats
HSB Werkplaats

Nadat de HSB CAD tekeningen gereed en met u zijn afgestemd worden in onze eigen werkplaats de HSB elementen vervaardigd onder ideale omstandigheden wat zorgt voor een constante kwaliteit.
Uit de HSB CAD tekeningen komen de element tekeningen en de machine aansturingen van onze CNC machines.
Wanneer de elementen zijn vervaardigd worden ze opgeslagen in de voorraad hal, wachtende op het transport naar de bouwplaats.

Impressie HSB Werkplaats
werkgebieden bouwplaats
HSB Bouwplaats

Nadat door ons de fundering is gestort, komen de elementen naar de bouwlokatie.
Deze worden dan vakkundige geplaatst en gesteld. Door deze manier van werken realiseren we in 1 à 2 dagen een casco woonhuis.
Door deze zeer korte bouwtijd op locatie is uw woning zeer gering onderhevig aan de weersinvloeden, zoals regen, sneeuw e.d., iets wat de kwaliteit weer ten goede komt.

Impressie HSB Bouwplaats
werkgebieden ambachtelijk aannemerswerk
Ambachtelijk Aannemerswerk

Onder ambachtelijk aannemerswerk worden alle werkzaamheden verstaan die u mag verwachten van een aannemersbedrijf, of het nu gaat om een verbouwing, renovatie van de kap of het aanbouwen van een uitbouw.
Uiteraard voorziet Aannemersbedrijf Holkenborg Boomkamp u ook in hardhoutenkozijnen, ramen en deuren, trappen, dakkapellen, overkappingen en nog veel meer.
Ons motto is dan ook: "Het ambacht in huis”.

Impressie Ambachtelijk Aannemerswerk



De voordelen van houtskeletbouw

Gezond leefklimaat

Houtbouw schept een optimaal woon- en leefklimaat. De dampopen bouwmethode en het gebruik van hoogwaardige isolatiematerialen versterken dit. Houtskeletbouw bezit weinig massa.

Snelle bouwtijd

De wanden worden prefab in de fabriek, onder ideale omstandigheden en vrij van weersinvloeden gemaakt, hierdoor kan een woning op de bouwplaats in 2 tot 4 dagen wind- en waterdicht gebouwd worden.

Zeer energiezuinig

Bij houtskeletbouw kunnen gemakkelijk zeer hoge isolatiewaarden (zogenaamde Rc-waarden) gehaald worden. Rc-waarden van 8 tot 10 zijn geen uitzondering. Het toepassen van hoge isolatiewaarden in combinatie met luchtdicht bouwen staat garant voor een energiezuinige woning. Omdat de isolatie gewoon in de elementen is opgenomen, zijn de wanden een stuk minder dik dan in de traditionele bouw.

Brandveilig

De laagsgewijze opbouw van wanden en vloeren met daarbij brandwerende of zelfs onbrandbaar isolatiemateriaal, zowel aan de binnen- als buitenkant, zorgt voor een brandvertragend effect. Voor houtskeletbouw geldt tevens dat de houtconstructie aan de binnenzijde is bekleed met gipsplaat en/of gipsvezelplaat.

Kostenbesparend

Een houten woning kan u flink wat geld besparen. Voor houtbouw worden lichtere funderingen (maar liefst 20 tot 25%) gebruikt, die in prijs goedkoper zijn dan funderingen in de traditionele bouw. Ook de bouwduur is veel korter: met een prefab-woning kan uw huis al binnen 4 dagen staan. Bovendien is hout minder gevoelig voor (vries-)kou en regen dan bijvoorbeeld steen, zodat weersomstandigheden minder invloed hebben op de bouwduur.

Duurzaam

Houtskeletbouw is milieu- en energievriendelijk. Het vervaardigen van houtmaterialen kost weinig energie. Zelf draagt u ook een steentje bij zodra u in de woning gaat wonen. Door de fysische eigenschappen van hout vermindert u namelijk uw brandstofverbruik. Hout ademt actief, isoleert warmte en geluid en reguleert luchtvochtigheid. Zo heerst in een houten woning het hele jaar een comfortabel binnenklimaat.

Wie zijn wij?

Holkenborg Boomkamp staat voor het moderne bouwen. Dit realiseren wij door het combineren van ambacht en innovatie met traditionele vaardigheden en noviteit bij het gebruiken van technieken en materialen.

Holkenborg Boomkamp heeft zich gespecialiseerd in het bouwen van houtskeletbouw woningen. Deze flexibele vorm van bouwen biedt vele mogelijkheden in ontwerp en techniek.

Met een Achterhoekse mentaliteit staat Holkenborg Boomkamp voor vakmanschap, betrouwbaarheid en open communicatie.
Ramon Holkenborg en Alex Boomkamp vormen tezamen de directie van aannemersbedrijf Holkenborg Boomkamp B.V.
Deze vakmannen, beschikken over al het benodigde materieel om een bouw volledig in eigen beheer te realiseren.
Daarnaast worden alle bouwkundige tekeningen omgezet in HSB CAD (Computer-Aided Design) tekeningen. Deze geven een nauwgezet overzicht van de woning, zodat in het voortraject fouten worden voorkomen.
De constructie-, daglicht- en ventilatieberekeningen worden in eigen huis uitgevoerd.

Ramon Holkenborg
Ramon Holkenborg
Alex Boomkamp
Alex Boomkamp

Contact

Aannemersbedrijf Holkenborg Boomkamp B.V.
Magnoliastraat 22
7161 BW Neede
Nederland

Ramon Holkenborg: 06 250 359 31
info@holkenborgboomkamp.nl
www.holkenborgboomkamp.nl

Kamer van Koophandel: 74445073

* Deze velden zijn verplicht.

contact-google-maps
Google Maps